-
Eriğin Soğuk Hava Deposunda Muhafazası
Erikler hasattan birkaç saat sonra soğutmaya alınmalıdır. İçten bozulma hasattan sonra ilk soğutma uygulanana kadar geçen zamandaki gecikmelerle tetiklenir.
-
Muzun Soğuk Hava Deposunda Muhafazası
Muzlar en düşük 13 °C’de fakat genellikle 14 °C’de %90-95 bağıl nemli depolarda yaklaşık 10 gün süreyle depolanabilmektedir.
-
Kerevizin Soğuk Oda Deposunda Muhafazası
Kereviz %97-99 bağıl nemde 0 °C’de 6-8 ay depolanabilir. Depo sıcaklığı 1 °C’nin üzerinde ise depo içi bağıl nem %95
-
Elmanın Soğuk Oda Deposunda Muhafazası
Haziran'dan Aralık sonuna kadar hasat edilebilmesine rağmen, hasat tarihi çeşide göre değişmektedir.
-
Üzüm Hasadı ve Soğuk Hava Deposunda Muhafazası
Ağustos ayı meyvelerinden üzüm, diğer birçok meyve çeşidinden farklı olduğu için hasattan sonra olgunlaşmaya devam edemez.
-
Havucun Soğuk Hava ile Depolanması
Optimum şartlarda 0 °C’de %98-100 bağıl nemli ortamda depolanmaktadır. Hasatta ve hasattan sonra gösterilecek özen buruşmaları, kesikleri ve kırılmaları azaltmaktadır.
-
Mantar Toplama Zamanı
Sonbahar ve ilkbahar ayları, mantar toplama için en doğru zamandır.
-
Mandalina Bahçelerinden Evimize
Mandalinalar hasat zamanı makas kullanılarak toplanmalıdır. Sap kısımlarının her zaman uzun bırakılması gerekmektedir.
-
Soframızın Vazgeçilmezi Yoğurt
Yoğurt hijyenik koşullar altında imal edilmişse; 7-10°C’de yaklaşık 1 hafta, 5-7°C’de 1-2 hafta ve 0-1°C’de 3-6 hafta saklanabilir.
-
Kış Mevsimi Simgelerinden Kestane
Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, aslında sonbahar mevsiminde yetişir.
-
Brokolinin Soğuk Hava Deposunda Muhafazası
Brokolinin optimum depolama koşulu 0 °C’de %95-100 bağıl nemde depolanmasıdır. Hasat edilen brokoli derhal buzlanarak veya su ile soğutulmalıdır.
-
Limon Depolaması
Limonlar her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere bozulmadan saklanabilmelidir.