Blog

Her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, sadece sofralarımızdaki gıdaların değerini hatırlatmakla kalmaz; aynı zamanda bu gıdaların üretimden tüketime kadar geçen yolculuğunda sürdürülebilirlik, verimlilik ve israfın önlenmesi gibi hayati

Blog

Sürdürülebilir üretim, günümüzün en kritik konularından biri haline gelmiştir. Çevre bilincinin artmasıyla birlikte, bu alanda atılan adımların önemi giderek artıyor. Özellikle çelik servis hizmetlerinden soğuk oda çözümlerine kadar geniş bir

Blog

Giriş: Soğuk oda panelleri, endüstriyel ve ticari alanlarda sıcaklık kontrollü ortamlar oluşturmak için yaygın şekilde kullanılan yapısal elemanlardır. İster gıda sektörü, ister ilaç endüstrisi olsun, bu panellerin sağladığı yalıtım ve

Blog

Gelişen sanayi ve üretim sektörlerinde, çelik servis çözümleri giderek daha önemli bir konuma gelmektedir. Çelik, dayanıklılığı ve esnekliği sayesinde birçok uygulama alanında kullanılır. Ancak, bu üstün malzemenin en verimli şekilde

Blog

Çelik servis çözümleri, endüstrideki önemli bir ihtiyacı karşılamak için geliştirilen etkili ve dayanıklı çözümlerdir. Bu çözümler, genellikle çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılan çelik malzemelerin işlenmesi, kesilmesi, bükülmesi ve şekillendirilmesi gibi işlemleri

Blog

Limonlar her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C

Blog

Brokolinin optimum depolama koşulu 0 °C’de %95-100 bağıl nemde depolanmasıdır. Hasat edilen brokoli derhal buzlanarak veya su ile soğutulmalıdır. Daha sonra ürün 0 °C depolara konulmalıdır. Ürün, 0 °C’de yeterli

Blog

Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, aslında sonbahar mevsiminde yetişir. Sonbahara doğru olgunlaşır, Ekim ve Kasım aylarında hasat edilir. Taze kestane meyveleri içerdiği % 45-55 su nedeniyle yaş meyve olarak

Blog

Yoğurt hijyenik koşullar altında imal edilmişse; 7-10°C’de yaklaşık 1 hafta, 5-7°C’de 1-2 hafta ve 0-1°C’de 3-6 hafta saklanabilir. Yoğurdun Saklanacağı Soğuk Hava Depolarında;* İyi bir soğuk hava sirkülasyonu sağlanmalıdır.* Soğuk

Blog

Mandalinalar hasat zamanı makas kullanılarak toplanmalıdır. Sap kısımlarının her zaman uzun bırakılması gerekmektedir. Hasat işleminin açık havada yapılması çok önemlidir. Hasat sırasında meyvelerin ıslak olmaması gerekir. Eğer meyveler ıslanmışsa kuruması

Blog

Sonbahar ve ilkbahar ayları, mantar toplama için en doğru zamandır. Toprak altında yağmur suyuyla beslenen mantarlar, yağmur sonrası yeryüzüne çıkıyor ve çok hızlı büyüyor. Büyüyen mantarlar, köküyle değil topraktan sökmeden,

Blog

Havucun soğuk hava ile depolanması; Optimum şartlarda 0 °C’de %98-100 bağıl nemli ortamda depolanmaktadır. Hasatta ve hasattan sonra gösterilecek özen buruşmaları, kesikleri ve kırılmaları azaltmaktadır. Olgun tepesi kesilmiş havuçlar; 0-1

Blog

Ağustos ayı meyvelerinden üzüm, diğer birçok meyve çeşidinden farklı olduğu için hasattan sonra olgunlaşmaya devam edemez. Bu nedenle görünüm ve duyusal özellikler açısından tam yenebilir forma ulaştıklarında kesilerek hasat edilmelidir.

Blog

Haziran’dan Aralık sonuna kadar hasat edilebilmesine rağmen, hasat tarihi çeşide göre değişmektedir. Elmaların uzun süre düşük sıcaklıkta kalması için hasattan sonra hızlı bir şekilde soğutulması gerekir. Ancak ani sıcaklık değişimlerine

Blog

Kereviz %97-99 bağıl nemde 0 °C’de 6-8 ay depolanabilir. Depo sıcaklığı 1 °C’nin üzerinde ise depo içi bağıl nem %95 olmalıdır. Aksi takdirde 6 ay içinde çürüme oluşmaya başlar. Eğer

Blog

Muzlar en düşük 13 °C’de fakat genellikle 14 °C’de %90-95 bağıl nemli depolarda yaklaşık 10 gün süreyle depolanabilmektedir. Muzların olgunlaştırılması 14-20 °C sıcaklıklar arasında belli dereceler seçilerek farklı sürelerde yapılabilmektedir.

Blog

Erikler hasattan birkaç saat sonra soğutmaya alınmalıdır. İçten bozulma hasattan sonra ilk soğutma uygulanana kadar geçen zamandaki gecikmelerle tetiklenir. Ertesi gün paketlemeye alınacak meyveler 5-10 °C’ye kadar soğutulmalıdır. Hasattaki olgunluğa