Havucun soğuk hava ile depolanması;
Optimum şartlarda 0 °C’de %98-100 bağıl nemli ortamda depolanmaktadır. Hasatta ve hasattan sonra gösterilecek özen buruşmaları, kesikleri ve kırılmaları azaltmaktadır. Olgun tepesi kesilmiş havuçlar;
0-1 °C’de %98-100 bağıl nemli ortamda 7-9 ay kadar depolanabilir. Bu şartlar sağlansa bile 7 ay sonra depolanan havuçların %10-20 ‘sinde çürüme ve bozulma meydana gelebilir.
0-5 °C’de %90-95 bağıl nemli ortamda depolama süresi 5-6 ay kadardır.
Hasattan hemen sonra ürünün sıcaklığını 5 °C’nin altına düşürecek ön soğutma uygulaması depolama ömrünü uzatmaktadır. Ön soğutma uygulanmamış olan köklerde çürüme daha hızlı olmaktadır.
Islak şartlar altında hasat edilen havuçlar depoya alınmadan önce yıkanabilir. Bu yolla çürümeye neden olan pek çok mikroorganizma elimine edilmiş olur. Ayrıca temizlenmiş olan havuçların arasında hava geçişi daha kolay olacaktır ki solunum ısısının alınması açısından bu çok önemlidir.
SCA Soğuk Hava Depoları olarak ürünlerinizin raf ömürlerini uzatarak tüketiciye her mevsim taze ve güvenilir gıda; üreticiye emeğinin karşılığını sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.