Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, aslında sonbahar mevsiminde yetişir. Sonbahara doğru olgunlaşır, Ekim ve Kasım aylarında hasat edilir.
Taze kestane meyveleri içerdiği % 45-55 su nedeniyle yaş meyve olarak kabul edilebilir. Bu nedenle soğuk hava depolarında sıcaklık – 1°C ve nem % 85-90 olmalıdır.
Kestane depolanmasında ambalajlama da çok önemlidir. Su kaybını azaltmak için, ambalaj materyali olarak delikli polietilen torbalar ve teneke kutular kullanılmaktır. Uygun koşullar sağlandığında taze kestane 2-5 ay saklanabilmektedir.
SCA Metal olarak hasadı gerçekleşen ürünlerinizin sizler için en uygun koşullar altında depolanması için Kilitli Soğuk Oda Panellerimizle yanınızda olmaya devam ediyoruz.
Proje ve ürün ihtiyaçlarınıza yönelik detaylı bilgi için profilimizdeki iletişim numarasından bize ulaşabilir, ürünlerimizi daha yakından görmek için fabrikamızı ziyaret edebilirsiniz.