Mandalina Bahçelerinden Evimize

Mandalina Bahçelerinden Evimize

Mandalinalar hasat zamanı makas kullanılarak toplanmalıdır. Sap kısımlarının her zaman uzun bırakılması gerekmektedir. Hasat işleminin açık havada yapılması çok önemlidir. Hasat sırasında meyvelerin ıslak olmaması gerekir. Eğer meyveler ıslanmışsa kuruması beklenir ve sonrasında hasat işlemi yapılır.

Mandalinalar, kabuklarının ince olması nedeniyle fazla su kaybetme eğilimindedirler. Depolama boyunca asit kaybı nedeniyle, lezzet dengesi kısa sürede bozulur. Mandalina çeşidine, olgunluk ve hamlığına bağlı olarak hasat sonrası bozulmaları kontrol altında tutmak için soğuk hava depolarında 6-7 °C için 2-6 hafta depolanabilirler. Ortam bağıl nemi %90-95 oranında olması önemlidir.

Hasat sonrası muamele ve depolamada yapılan yanlış uygulamalar meyvede birçok fizyolojik bozulmalara sebebiyet verebilmektedir. Bunlar; soğuk vurması, meyve üzerinde kahverengi renk değişimi ve çürümeye karşı hassasiyeti artıracak şekilde olur ve 4 °C’nin altındaki sıcaklıklarda artmaktadır. Mandalinalar 4 °C veya altında 4 haftadan uzun süre depolanırsa, kabukta kahverengi lekeler ve göçükler oluşur ayrıca meyve kuruyarak büzüşür ve kabuk hasarı oluşur.

SCA Metal olarak hasadı gerçekleşen ürünlerinizin sizler için en uygun koşullar altında depolanması için Kilitli Soğuk Oda Panellerimizle yanınızda olmaya devam ediyoruz.

Proje ve ürün ihtiyaçlarınıza yönelik detaylı bilgi için profilimizdeki iletişim numarasından bize ulaşabilir, ürünlerimizi daha yakından görmek için fabrikamızı ziyaret edebilirsiniz