Yoğurt hijyenik koşullar altında imal edilmişse; 7-10°C’de yaklaşık 1 hafta, 5-7°C’de 1-2 hafta ve 0-1°C’de 3-6 hafta saklanabilir.
Yoğurdun Saklanacağı Soğuk Hava Depolarında;
* İyi bir soğuk hava sirkülasyonu sağlanmalıdır.
* Soğuk hava kayıplarının önlenmesini sağlayacak tedbirler alınmalıdır.
* Eğer yoğurt transparan bir materyalle ambalajlanmışsa renk bozulmaları ve oksidasyonun önlenmesi için özel ışıklandırma sistemleri kullanılmalıdır.
* Zemin ve duvarlar temizlik ve dezenfeksiyona uygun materyalden yapılmış olmalıdır.
* Depolama sıcaklığı mümkün olduğunca 5°C’ın altında tutulmalı ve düzensiz değişimlerden kaçınılmalıdır.
* Pıhtı stabilitesinin daha iyi olması için ürün satışa gönderilmeden önce en az 48 saat soğuk hava deposunda bekletilmelidir.
* Özellikle yaz aylarında yoğurtlar taşınırken özel soğutucu sistemleri olan araçlarla taşınmalıdır.
* Gerek perakende gerekse tüketiciye ulaşıncaya kadar soğuk zincir bozulmamalıdır.
Sofralarımıza ürünlerin en taze şekilde ulaşması adına en uygun koşullar altında depolanması için Kilitli Soğuk Oda Panellerimizle yanınızda olmaya devam ediyoruz.