Ağustos ayı meyvelerinden üzüm, diğer birçok meyve çeşidinden farklı olduğu için hasattan sonra olgunlaşmaya devam edemez. Bu nedenle görünüm ve duyusal özellikler açısından tam yenebilir forma ulaştıklarında kesilerek hasat edilmelidir.
Hasat edilen üzümler önceden soğutulmalı ve kısa sürede muhafaza edilmelidir. Depolama sıcaklığı -1°C, 0°C ve bağıl nem %90-95 olmalıdır. Üzümün salkım sapları ve çöplerinin su kaybetme eğiliminde olmaları nedeniyle su kaybının önüne geçilebilmesi için depo içinde yüksek nem oranının korunması gerekmektedir. Bu koşullar sağlandığında üzümlerin saklama süresi 3-6 aydır.
SCA Metal olarak hasadı gerçekleşen ürünlerinizin sizler için en uygun koşullar altında depolanması için Kilitli Soğuk Oda Panellerimizle yanınızda olmaya devam ediyoruz.
Proje ve ürün ihtiyaçlarınıza yönelik detaylı bilgi için profilimizdeki iletişim numarasından bize ulaşabilir, ürünlerimizi daha yakından görmek için fabrikamızı ziyaret edebilirsiniz.